a cirkuszról_o cirkuse

Miért a cirkusz és a zsonglőrködés?

A zsonglőrködés és a cirkusz az egyéni fejlődés lehetőségeit helyezi előtérbe, ami természetesen a társas kapcsolatokon és a közösségben való léten keresztül valósul meg. Fejleszti a koncentrációt, a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket és a finommotorikát. Jótékony hatással van az idegrendszerre, a gondolkodásra és a problémamegoldásra. Segít fenntartani a lelki egyensúlyt. A cirkuszi edzés türelemre és kitartásra nevel. A cirkusz önismeret, kockázat, bizalom, képzelőerő, kemény munka és szórakozás.

Kinek szól?

A zsonglőrködés napjainkban egyre elterjedtebb szabadidős tevékenység a gyerekek és a felnőttek körében is, hiszen kortól függetlenül bárki elkezdheti és kipróbálhatja. Mindenki meg tudja tanulni, a tehetség csak azt befolyásolja, hogy milyen gyorsan, szóval 8-től 99 éves korig várunk mindenkit szeretettel.

Prečo práve cirkus a žonglovanie?

Žonglovanie a cirkus uprednostňuje možnosti individuálneho rozvoja, ktorý sa prirodzene realizuje prostredníctvom sociálnych vzťahov a bytia v komunite. Rozvíja koncentráciu, koordináciu pohybov, zmysel pre rovnováhu a jemnú motoriku. Priaznivo pôsobí na nervový systém, myslenie a riešenie problémov. Pomáha udržiavať duševnú rovnováhu. Cirkusový tréning učí trpezlivosti a vytrvalosti.

Cirkus je sebapoznanie, riziko, dôvera, predstavivosť, tvrdá práca a zábava.

Pre koho to je?

V súčasnosti je žonglovanie čoraz bežnejšou voľnočasovou aktivitou medzi deťmi aj dospelými, pretože začať a vyskúšať ho môže každý, bez ohľadu na vek. Každý sa naučí, nadanie ovplyvňuje len to, ako rýchlo bude napredovať. Takže od 8 do 99 rokov vítame každého.